Jul 2023 | Opskrift på brunkager

Ingredienser

  • 250 gram smør
  • 125 gram mørk sirup
  • 250 gram sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 6 gram nelliker
  • 6 gram kanel
  • 6 gram potaske
  • 20 gram hasselnøddeflager
  • 20 gram mandelflager
  • 38 gram vand

Sådan gør du

  • Smør vejes af i en gryde sammen med mørk sirup og sukker. Det hele smeltes ved middel varme.
  • I skålen til røremaskine kommes hvedemel, stødte nelliker, kanel, hasselnøddeflager, mandelflager, potaske og vand.
  • Hæld indholdet fra gryden ved og rør det sammen med kagespartel i 3-4 minutter indtil dejen er samlet.
  • Tag brunkagedejen ud på køkkenbordet, saml den sammen og del i tre lige store stykker, der hver vejer knap 400 gram.
  • Tril til pølser på cirka 20 centimeters længde, og læg dem derefter i fryseren i en times tid.
  • Skæres derefter i tynde skiver med en skarp kniv og lægges på bageplade med bagepapir. Du kan godt have 30 brunkager på hver plade.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C over- og undervarme (ikke varmluft), og her skal de have cirka ca. 8 minutter. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
  • De færdigbagte brunkager køles af på en rist, hvor de bliver knasende sprøde.