Færdselspolitiet havde fokus på transport af fyrværker mv.

Færdselspolitiet hos Tungvognscenter Øst stod klar på kajen i Rønne sammen med det lokale politi, da færgen fra Køge lagde til med nytårskrudt til bornholmerne.

Der var tale om en særafgang reserveret lastbiler med farligt gods, og derfor gennemgik politiets tungvognseksperter om transporten nu også foregik efter de gældende regler.

I alt var der fire sættevogne med færgen, der blev kontrolleret den 10. december. I den ene af dem kunne politiet konstatere, at flere kasser med fyrværkeri var blevet behandlet uhensigtsmæssigt og var så defekte, at de ikke kunne godkendes til transport. Samtidigt var to af trailerne ikke mærket korrekt.

En del af nytårskrudtet blev på en fragtcentral fordelt på mindre lastbiler, der kørte dem ud til salgsstederne. Derfor fortsatte færdselspolitiet også dagen efter med at have fokus på de lastbiler, som kørte rundt på øen med fyrværkeri.

Det blev herunder nødvendigt at gå i dialog med et transportfirma i Rønne, fordi deres lastbiler ikke havde faretavlerne korrekt monteret. Og på en lastbil på landevejen nord for Aakirkeby var der slet ikke noget fareskilt foran på lastbilen. Chaufføren havde desuden ikke gyldig førerret til lastbilen, og derfor blev det nødvendigt at tilkalde en ny chauffør.

I løbet af de to dage blev der også foretaget stikprøvekontroller ved færgeankomsterne til Bornholm fra Køge og fra Ystad.
Der blev ikke gjort yderligere fund af fyrværkeri, men der blev fundet andre overtrædelser af reglerne om transport af farligt gods til søs, idet to varebiler medbragte farligt gods på færgen fra Ystad til Rønne uden, at det var anmelde til rederiet.
Der blev ligeledes rejst sigtelse mod en supermarkedskæde for ikke at have anmeldt afsendelsen af farligt gods med færgen til Rønne.

I løbet af de to dage blev der kontrolleret 19 køretøjer, hvoraf der var sag på ni af disse.
Sagerne omhandlede;

17 forhold om farligt gods.
1 forhold om manglende installering af takograf.
1 forhold om kørsel uden kørekort til lastbil.
1 forhold om overlæs.
1 forhold om manglende brug af sikkerhedssele i lastbil.
3 forhold om registreringsbekendtgørelsen.
2 forhold om godskørselsloven.

About The Author