Politiet rykke ind på Pusher Street – og rydder op igen!

Tirsdag annoncerede Københavns Politi, at de ville lukke Pusher Street torsdag kl. 09:00, og præcis kl. 09:00 rykkede politiet ind på Pusher Street for at rydde området. Flere betjente gik rundt og nedtog nogle enkle boder, fjernede genstande på stedet og kørte det væk bagefter.

( Artiklen fortsætter under billedet … )

Foto : Bjørn Nielsen © 112-DANMARK.DK
Foto : Bjørn Nielsen © 112-DANMARK.DK

Københavns Politiet skriver på deres hjemmeside

“Vi ser den skærpede strafzone som et effektivt værktøj i indsatsen mod den åbenlyse og systematiske hashhandel i blandt andet Pusher Street. Vi kommer til at gå efter både sælgere og købere, og de kan se frem til markant hårdere straffe, hvis de bliver taget med ulovlige stoffer. Med den skærpede strafzone tager vi endnu et skridt mod en varig lukning af hashhandlen på Christiania,” siger politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Og vider udtaler Anne Tønnes : “Borgernes tryghed er en mærkesag for os, og det er vores vurdering, at en skærpet strafzone på og omkring Christiania vil være med til at øge trygheden. Som køber af euforiserende stoffer skal man være klar over, at man er med til at holde hånden under grov og organiseret kriminalitet. Derfor vil vi også gå efter køberne, og budskabet til dem er, at de skal holde sig væk”

Den nye lovgivning betyder blandt andet:

  • At købere af ulovlige stoffer som udgangspunkt straffes med fængsel allerede anden gang, de tages i en overtrædelse i den skærpede strafzone. Desuden fordobles bøden første gang, der sker en overtrædelse i zonen. Det betyder, at førstegangstilfælde af besiddelse af selv små mængder hash kan straffes med 4.000 kroner i stedet for 2.000 kroner.
  • Fordobling af straffen for overtrædelse af de zoneforbud, som politiet i dag har mulighed for at udstede til personer, som bl.a. tager del i den organiserede hashhandel. Det vil for eksempel betyde, at straffen for at overtræde et zoneforbud første gang fremover som udgangspunkt straffes med 14 dages ubetinget fængsel mod syv dage i dag, og straffen vil kunne fordobles yderligere, hvis overtrædelsen sker i den skærpede strafzone.


 

About The Author